måndag 30 september 2013

Vecka 40

Så är en ny vecka här! Slut på min resa till Stockholm och Nordic Summit som varit inspirerande och otroligt motiverande! Alltid när man kommer tillbaka är man full av energi och vill så otroligt mycket och fort! Man glömmer liksom bort att man inte kan pröva nya saker hela tiden på eleverna utan man måste ägna sig åt och arbeta in det man har påbörjat. Så....det innebär att jag ska: (förutom att hejda mig....:)

  • fortsätta med flippfilmerna i matematik (se flik ovan)
  • fortsätta med Google Doc som instrument för att vägleda och stötta eleverna, ge feedback. Se varje elev!
  • fortsätta med den formativa bedömningen framför allt i matematik, där eleverna också gör en egen självvärdering före och efter avslutat kapitel.
  • tänka ut "rika" frågeställningar i både no och matematik dvs ett annat förhållningssätt i undervisningen. 
  • Jobba mer med samtal och diskussioner i matematik.
...sen är det säkert mycket mer men det här ska jag fokusera på.  Det digitala lärandet kan inte längre ses som något isolerat utan ett nytt sätt att se kunskap i ett annat sammanhang, där datorn bara är ett verktyg - ett medel, för att nå högre mål och för att samtidigt ha ROLIGT och känna att det man gör är på riktigt. Viktigt och på riktigt.  Om eleverna har kul i skolan, vill de lära sig nya saker och lära varandra, motivera varandra och samarbeta. På det viset kan vi få en högre måluppfyllelse dvs betyg och gärna högre betyg på skolan.

Kika gärna på filmen nedan som på ett bra sätt beskriver en modell som vi lärare på skolan har i åtanke - speciellt under temaveckorna och speciellt för att vi har tillgång till just digitala verktyg på vår skola.

 Det var allt från mig denna vecka!
//Karin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar